PRESSED FLOWERS

Soms zijn bloemen het laatste wat je nog hebt als herinnering aan een emotioneel moment of persoon in je leven.

Denk aan je huwelijksboeket, dat lieflijke boeketje die je hebt gekregen bij de geboorte van je eerst kindje, de bloemen uit de tuin van je oma (die net intrek neemt in haar serviceflat) of de rouwbloemen van een dierbare. Allemaal bloemen met zoveel waarde die je met pijn in het hart ziet verwelken.

Wat zijn pressed flowers?

Bloemen persen is een conservatietechniek die verse bloemen transformeert naar droogbloemen, met behulp van een bloemenpers. De verse driedimensionale bloemen worden omgevormd naar tweedimensionale droogbloemen, op die manier krijgen ze een tweede leven.

Door deze droogtechniek kunnen verse bloemen die een belangrijke gebeurtenis in je leven hebben ingenomen, vereeuwigd worden in een bloemenkader en zo een tastbare herinnering vormen die je kan koesteren.

Prijzen

Bekijk onderstaand document voor het aanbod en de prijzen.

Bekijk de prijslijst

Praktisch

Hoe verser bloemen de pers ingaan, hoe mooier ze uit de pers komen. Het is daarom cruciaal om de bloemen binnen de 3 dagen bij mij te leveren. Na inspectie van de kwaliteit wordt er beslist of het stuk kan geperst worden.

Tip: Laat de bloemen steeds in water (en uit de zon) staan voor en na de plechtigheid.

Belangrijk
Bij geperste bloemen vermijd je best rechtstreeks zonlicht om verkleuring tegen te gaan. Geperste bloemen blijven een natuurlijk en onbewerkt product, kleuren zullen op lange termijn zachter worden.

LAAT JE INSPIREREN